Verenigde Zelfstandige Dorpsscholen gaat van start

3 november 2016.
Deze weken en maanden werken wij samen met het schoolteam van de Jan Ligthartschool, ouders en inwoners van Westerbroek èn het ministerie van OCW, de gemeente Hoogezand Sappemeer, de PO Raad en Onderwijsinspectie. Het doel van die samenwerking is de verzelfstandiging de Jan Ligthartschool en overdracht aan het bestuur van de Verenigde Zelfstandige Dorpsscholen.
De onderwijskwaliteit moeten we verzekeren, de financiële kant van de zaak op orde hebben en het statuut van de openbare school mogelijk maken binnen ons verenigingsverband. Als alles goed gaat zal de staatssecretaris zijn handtekening onder deze doorbraak kunnen zetten.
Na de zomervakantie van 2017 gaan we dan officieel van start. We hebben alle energie, concentratie en inzet nodig om dit plan te realiseren... maar en we vertrouwen er op dat het lukt. Dan kunnen we daarna verder. Dan kunnen zich andere dorpen/ scholen bij de Verenigde Zelfstandige Dorpsscholen aansluiten.
Docenten, ouders en dorpen kunnen zo de laatste school in hun dorp in stand houden. Vice-premier Lodewijk Asscher zei niet lang geleden zo: "Met het redden van één school, verander je een dorp. Met het redden van 100 scholen, verander je het land." Precies, dat is het doel.
De school als het hart van de samenleving, juist op het platteland.
Op dit moment zoeken we sponsors die willen mee helpen om de aanloopkosten te dekken. Wie een tip heeft, of zou willen mee helpen, aarzel niet en neem contact op.